Popkoor EXPRESSION bestaat uit ruim 40 enthousiaste leden, verdeeld over vier stemsoorten.  Vanzelfsprekend zijn wij als popkoor gericht op popsongs. Voornamelijk Engelstalige nummers maar ook Nederlandse. Jaarlijks studeren wij een aantal nieuwe nummers is waardoor wij inmiddels een ruim repertoire hebben opgebouwd maar ook regelmatig dit kunnen verversen. Ieder jaar zorgen wij ook voor een programma rond kerstoptredens  met zowel kerstnummers als sfeervolle popnummers.

Wij repeteren met begeleiding van een orkestband en/of de dirigent op keyboard. Een aantal nummers zingen wij a-capella. 

Bij optredens zingen wij het repertoire uit ons hoofd dus, zonder tekst en partituur. Hierdoor kunnen wij de interactie met ons publiek zoeken.

Wil je ook meezingen met ons koor? Meld je dan aan. Wij streven wel naar een juiste verdeling binnen de stemsoorten om het koor evenwichtig te laten blijven klinken en kunnen waardoor niet altijd direct iedereen toelaten maar eventueel wel op een wachtlijst plaatsen. Op dit moment is er vooral nog ruimte bij de tenoren en de bassen.

Optreden doen wij graag, op korenfestivals, in verzorgingshuizen of bij bedrijfsactiviteiten.  Ieder jaar bezoeken wij grote festivals, zoals in Annen, Steenwijk, Hengelo of IJsselstein. In Lelystad zijn wij vaak te horen tijdens bijvoorbeeld de Week van de Amateurkunst, de Dag van de Ouderen, de P.I.L.,(de gevangenis van Lelystad) of LelystART,   In 2018 waren wij  o.a. present op het gezellige en drukke festival in Hengelo (Ov), traden wij samen op met cabaretier Ernest Beuving in het Agoratheater en zongen wij op twee dagen voor het MC Zuiderzee, teneinde het personeel en de patiënten een hart onder de riem te steken ten tijde van het faillissement. En in 2019 stonden wij in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam !! Ook zongen wij o.m.in de prachtige basiliek van IJsselstein tijdens Fulco’s korenfestival.  Het jaar 2020 bracht in februari al een nieuw hoogtepunt, een optreden voor ruim 620 bezoekers bij het Flevopenningengala ! Dat was door Covid-19 voorlopig ons laatste optreden. Wij hebben in 2021 nog een klein buitenoptreden gehad om de nieuwe burgemeester te verwelkomen en hebben met Flevoproms  een complete VR-film opgenomen op diverse plaatsen in Flevoland.

In 2022 hebben we op Koningsdag in de Hanzeborg opgetreden en in juni op de Floriade in Almere.

 

     Flevopenningengala (feb.’20)                                                         Paradiso Amsterdam(jan.’19)         

      

        IJsselstein  (mei’19)                                                                     penitentiaire instelling Lelystad (nov.’18)