4. Meedoen

Je kunt ons vinden in :

“De Waterbever”,  aan de Voorstraat 313 in Lelystad, iedere donderdag van 20:00 – 22:00 uur; alleen niet tijdens schoolvakanties. 

Ben je geïnteresseerd in actieve deelname aan ons koor, dan ben je van harte welkom om vrijblijvend maximaal drie keer een repetitieavond mee te maken. Je kunt daarvoor per email contact opnemen met de secretaris via het contactformulier (zie Contact).

Wanneer je komt hebben wij een bezoekersmap voor je zodat je kunt zien en horen wat wij zingen maar ook zelf actief meedoen. Na afloop van de derde repetitie (of eerder, als je heel enthousiast bent!) kun je bij de secretaris aangeven dat je lid wilt worden. Zij regelt dan een eerste stemtest voor je om te zien welke stemgroep het best bij je past. Ook krijg je een inschrijfformulier om in te vullen en te ondertekenen. Je wordt hiermee kandidaat-lid en krijgt zo snel mogelijk toegang tot de beveiligde pagina’s van de website om thuis het repertoire te kunnen oefenen.

Uiteraard is de klankkleur van het koor belangrijk, een optreden met 10 bassen en (bijvoorbeeld) 30 sopranen zal niet evenwichtig klinken. Je kunt dan als je wilt op de wachtlijst worden gezet. Ons gemengd koor telt totaal dertien heren bij de tenoren en bassen maar meer zijn zeker ook welkom! Binnen alle stemgroepen is nog ruimte voor nieuwe leden.

Tweede stemtest:   Er wordt aan onze leden een aantal eisen gesteld: je moet tonen kunnen nazingen en de eigen melodie kunnen blijven volgen, ook als andere stemmen daar tegenin gaan. Daartoe dient de tweede stemtest die binnen een periode van 2 maanden na de eerste stemtest wordt afgenomen. De secretaris regelt de afspraak hiervoor. Gedurende de eerste tijd wordt je begeleid door een partij-ondersteuner van je eigen partij.  Bij een positief resultaat wordt het voorlopig lidmaatschap omgezet in een definitieve vorm. Vervolgens krijgt een nieuw lid dan nog de tijd om nummers in te studeren en uit het hoofd te leren om mee te doen aan optredens.  De dirigent bepaalt, meestal in overleg met de partij-ondersteuner of je de muziek voldoende beheerst om aan een optreden mee te kunnen doen.

Contributie:   De contributie bedraagt €.220,- per jaar , dit mag in 4 termijnen van € 55,- worden voldaan en is dan verschuldigd per de eerste dag van januari, april, juli en oktober.

Wil je alvast jouw gegevens doorgeven, hier vind je het  INSCHRIJFFORMULIER

Er is géén repetitie tijdens de schoolvakanties en niet op Hemelvaartsdag.