Je kunt ons vinden in :

“De Waterbever”,  aan de Voorstraat 313 in Lelystad, iedere donderdag van 20:00 – 22:00 uur; alleen niet tijdens schoolvakanties. 

Ben je geïnteresseerd in actieve deelname aan ons koor, dan ben je van harte welkom om drie keer een repetitieavond mee te maken. Je kunt daarvoor per email contact opnemen met de secretaris via het contactformulier . Wanneer je komt krijg je een bezoekersmap ter inzage met daarin het repertoire, dat geoefend wordt. Je kunt zien en horen hoe het koor repeteert, maar ook kun je zelf actief meedoen. Na afloop van de derde repetitie (of eerder, als je heel enthousiast bent!) kun je bij de secretaris aangeven dat je lid wilt worden. Je maakt dan een afspraak met de dirigent voor het afleggen van een stemtest (zie hieronder). De dirigent bepaalt naar aanleiding van deze test, in welke stemsoort je het best tot je recht komt. Na het inleveren van een ingevuld en ondertekend inschrijfformulier krijg je toegang tot de beveiligde pagina’s van de website.

Helaas hebben wij voor sopranen en alten momenteel een ledenstop. Uiteraard is de klankkleur van het koor belangrijk, een optreden met 10 bassen en (bijvoorbeeld) 30 sopranen zal niet evenwichtig klinken. Ons gemengd koor telt totaal elf heren, tenoren en bassen, dus enkele enthousiaste heren zullen wij met open armen ontvangen. Maar natuurlijk zijn dames met een lage stem ook van harte welkom !

Stemtest:   Er wordt aan onze leden een aantal eisen gesteld: je moet tonen kunnen nazingen en de eigen melodie kunnen blijven volgen, ook als andere stemmen daar tegenin gaan. Daartoe dient de stemtest die – na afspraak – voor of na een repetitie bij de dirigent kan worden afgelegd. Binnen de secties wordt verwacht dat de leden elkaar ondersteunen, ook door het geven van stimulerende (positieve) kritiek. Hiervoor zijn binnen de secties zogenaamde partij-ondersteuners actief. In overleg met de dirigent en de partij-ondersteuner(s) van jouw sectie wordt je inbreng èn inzet na twee repetitie-maanden geëvalueerd en met jou besproken. Bij een positief resultaat wordt het voorlopig lidmaatschap omgezet in een definitieve vorm. Vervolgens krijgt een nieuw lid dan nog vier “koormaanden” de tijd om nummers in te studeren en mee te doen aan optredens.  Uitzonderingen voor getalenteerde zangers zijn uiteraard altijd mogelijk, de dirigent heeft daarin de beslissende stem.

Contributie:   De contributie bedraagt €.200,- per jaar , dit mag in 4 termijnen van € 50,- worden voldaan en is dan verschuldigd per de eerste dag van september, december, maart en juni.

Hier vind je twee belangrijke documenten; de statuten:  Akte van oprichting en het  INSCHRIJFFORMULIER

Er zijn géén repetities tijdens de schoolvakanties:

zomervakantie 2018 van 21 jul t/m 2 sep
herfstvakantie 2018 van 20 okt t/m 28 okt
kerstvakantie 2018 van 22 dec t/m 6 jan
voorjaarsvakantie 2019 van 16 feb t/m 24 feb
meivakantie 2019
van 27 apr t/m 5 mei
Hemelvaartsdag
donderdag 30 mei
zomervakantie 2019 van 13 jul t/m 25 aug